vineri, 19 august 2011

Debransare - microcentrale sau panouri

Este perioada debransarilor in toata tara.
Dupa anuntarea repetata a scumpirii energiei prin sistemele de termoficare, mai exact taierea subventiilor la incalzire, foarte multe familii au ales sa se debranseze. Mai sunt unii care stau pe ganduri, dar atentie, ca din septembrie incepe umplerea sistemelor de incalzire si nu se mai poate debransa!
Alternativele sunt microcentralele de apartament sau panourile de incalzire electrice.
Costurile la investitie sunt comparabile, daca se fac compromisuri la microcentrale. Insa timpul de executie, avizarile, racordarea gazului, murdaria din locuinta nu se pot compara.
Incalzirea unui apartament cu panouri radiante se realizeaza intr-o singura zi cu zgomot si murdarie minim si este functional imediat.
Cat consuma?
Iata un exemplu: un apartament de doua camere are un consum electric pentru incalzire intre 150-200 RON in functie de dimensiuni, izolatie si de orientare.
Daca doriti mai multe informatii, un calcul personalizat, oferta de pret, calcul de consum, nu ezitati sa ne contactati.

2 comentarii:

  1. Exista o prevedere in legislatia romaneasca privind energia termica, respectiv art. 246 din Ordinul ANRE nr. 91/2007, care impiedica foarte multi doritori sa utilizeze un alt sistem de incalzire, alternativ la cel centralizare, cu exceptia centralelor pe gaz natural.
    Cunoasteti acest ordin, ati facut ceva demersuri pentru ca si tipurile de sisteme electrice de incalzire (cum este cazul celor furnizate de dvs.) sa fie prevazute la litera "d" a articolului 246 din acest act normativ?
    Pana nu se modifica acest ordin, ma tem ca numerosii locatari ai blocurilor care ar dori sa utilizeze sistemele furnizate de dvs., nu o vor putea face pentru ca nu pot obtine debransarea de la sistemul centralizat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Debransarile se fac in mod diferit in fiecare localitate.
    Un singur lucru este comun: se fac. Pentru ca sistemele de termoficare nu mai functioneaza cum trebuie, nu ofera confortul dorit si ceea ce ofera, este foarte scump.
    Nu se poate reglementa modul de incalzire intr-un imobil, imobilul fiind proprietate privata. Au fost incercari, dar la justitie in fiecare caz a castigat PROPRIETARUL.
    Sunt si alte cazuri, in care pur si simplu se desfiinteaza sistemul de termoficare, proprietarii fiind nevoiti sa gaseasca o solutie pe cont propriu.
    Deci nu inteleg: la un bloc nu te lasa sa te debransezi, iar in blocul vecin te obliga???

    RăspundețiȘtergere